Print Friendly, PDF & Email

Din selvbiografi til udgivelse

Boghandlerens hylder bugner af både biografier og selvbiografier. Forskellen på de to størrelser er jo, at mens biografien er skrevet af en anden, er selvbiografien skrevet af hovedpersonen selv. Og dog … bag mange selvbiografier i disse år gemmer sig nemlig en ’ghostwriter’, en hemmelig forfatter, som er hyret til at skrive livshistorien. Nøjagtig sådan kan du også bruge mig: som din ’hemmelige forfatter’.

Hvad får du? Du får en velskrevet, fængende historie med en rød tråd og en vinkel, der gør, at den har de bedste chancer for udgivelse og salg. Det tager tid, lang tid, og inden vi går i gang, får du en plan for arbejdet og vores øvrige aftaler på skrift. Heraf fremgår det f.eks., at du har alle rettigheder over den færdige historie. Skriverhuset får altså ikke del i en eventuel fortjeneste – heller ikke, selvom din historie skulle blive en bestseller.

Hvordan med udgivelse? Den del er du selv ansvarlig for, men jeg giver dig gerne alle de råd og tips, jeg har. Lad mig være ærlig: Medmindre du er en kendt person, er det svært at få en selvbiografi udgivet ved de større forlag, uanset hvor vedkommende, spændende og velskrevet din historie er. Dermed ikke sagt, at du ikke skal prøve.

Du kan også selv udgive – det er der mange, der gør efterhånden, og jeg formidler gerne kontakt til mennesker, der vil dele deres erfaringer med dig. Har du ikke lyst til det, findes der en del forlag, hvor du selv, helt eller delvist, finansierer udgivelsen.

Hvordan med pris og betaling? Jeg vil ikke lægge skjul på, at det kræver mere arbejde at skrive en biografi til udgivelse. Den skal vinkles og redigeres ad flere omgange for at nå en bred læserskare og have en chance på boghandlernes hylder. Men det hele starter med, at vi holder et møde, hvor du fortæller mig om dine ønsker. Når jeg har overblik over projektets omfang, kan jeg give dig et tilbud. Du betaler herefter i rater, den første lige efter det første interview. Læs mere om betaling.