Print Friendly, PDF & Email

Foredrag

Skriv om dit liv – du kan godt! I hvert fald, hvis du har lyst til det, tid og tålmodighed. Og så skader det heller ikke at få redskaber og inspiration til, hvordan du kan kalde på erindringerne, strukturere stoffet og skrive på en måde, så andre også har lyst til at læse resultatet.
Alt det og meget mere fortæller jeg om i foredraget ”Skriv om dit liv”. Når du går hjem, tænker du forhåbentlig kun på én ting: at komme i gang! Og måske er du også, gennem de små historier, jeg fortæller undervejs, kommet i tanke om ting, du slet ikke vidste, at du kunne huske …
Foredraget kan bestilles af alle klubber, foreninger og grupper med interesse for emnet. Kontakt Skriverhuset for flere oplysninger og pris.
 Foredraget kan skræddersys efter gruppens særlige ønsker. Kontakt Skriverhuset for aftale og pris.
Til sidens top

Fortællearrangementer

Privatpersoner

Det er sjovt og givende at fortælle små historier fra sit liv og at lytte til andres. ALLE har historier at fortælle, og alle kan fortælle! Det behøver man ikke være en øvet fortæller for at gøre.

Skriverhusets fortællearrangementer finder sted to-tre gange om året. Om du er 19 eller 99, født på Nørrebro eller i Indien – du er velkommen.

Hvordan foregår det? Der er maksimalt 24 deltagere, og vi fortæller i små grupper ud fra kort med forskellige overskrifter. Overskrifterne kan f.eks. være ”Den bedste lærer”, ”Ups, det var pinligt” eller noget helt tredje. Vi får tid til at tænke på en historie, og så har vi tre-fire minutter til at fortælle den. Hvis man er blank, lytter man til de andres historier eller trækker et nyt kort.

Næste fortællearrangement finder sted søndag den 12. april 2015 kl. 14-17. Husk at melde dig til på info@skriverhuset.dk.

Arbejdspladser, foreninger m.fl.

Oplagt som led i teambuilding, som ’isbryder’ eller bare som det indslag, der kalder smil og latter frem, og ryster folk lidt tættere sammen …

Det handler om de små selvoplevede historier, vi alle sammen har. Jeg indleder altid med et par historier fra mit eget liv – så er der varmet op. Derefter fortælles der i små grupper ud fra kort med forskellige overskrifter. Der er ingen ’fortælletvang’, men de fleste kan slet ikke lade være med at fortælle, når de hører andres historier.

I vil gå hjem rigere på historier, smil og kendskab til andre sider af hinanden. Enkelt og uhøjtideligt. Overraskende sjovt og givende …

Arrangementet kan skræddersys efter jeres ønsker. Kontakt Skriverhuset for aftale og pris.

Til sidens top


Fortælleworkshops

For grupper med begrænset sprog og/eller hukommelse

Skriverhuset afholder workshops i at skrive sin historieSkriverhusets fortælleworkshops er for bl.a. flygtninge, mennesker med lettere hjerneskade eller begyndende demens. Det er mennesker, der af helt forskellige grunde kan have svært ved at erindre og fortælle.

Langt de fleste kan støttes i at fortælle, hvis de har en fysisk evne til at tale og et basalt kendskab til det danske sprog. Og det gør noget godt at blive mindet om gode oplevelser i sit liv og at fortælle med det sprog, man har, inkl. fagter og mimik. Det er at huske sig selv. At få mere ro og sammenhæng.

Det er de gode og sjove historier, jeg kalder på med mine workshops. Det er dem, der giver glæde og energi. Det er dem, der gør det nemmere at bære de tunge og triste historier, vi også alle sammen har. Men der er plads til alle historier, der kommer …

Eksempel på fortælleworkshops, afholdt for Kvindemuseet i Århus:  Udenfor – Indenfor, plads til alle (side 21-24)

Fortælleworkshops tilrettelægges ud fra den enkelte gruppes forudsætninger og eventuelle særlige ønsker. Kontakt Skriverhuset for mere information og pris.
Til sidens top