Print Friendly, PDF & Email

Viften af tilbud

Skriverhuset er de tusind fortællingers hus. Korte, lange, spændende, triste, underfundige eller sjove fortællinger, lige så mangfoldige som mennesker og deres levede liv. Det er i Skriverhuset, fortællingerne kommer på skrift. Men det er også her, din forening, klub eller arbejdsplads kan bestille foredrag om livshistorien samt fortællearrangementer og workshops. Det er her, du kan hente viden om livshistorien, tips til selv at skrive og meget, meget mere. Se viften af tilbud herunder:

Historier på skrift

Fortællearrangementer

 • For privatpersoner: Gratis arrangementer i Skriverhuset for enhver, der vil dele deres små hverdagshistorier. Fortællekunst? Nej, slet ikke. Alle har historier at fortælle! Det er sjovt, det er uhøjtideligt, det er berigende.
  Læs mere
 • For arbejdspladser, foreninger m.fl.: Fortællearrangementer, der ryster folk sammen og kalder smilene frem. Alle kan være med!
  Læs mere

Foredrag

 • „Kom godt i gang med at skrive” – et foredrag, der giver redskaber og inspiration til selv at skrive.
  Læs mere

Fortælleworkshops

 • Særligt tilrettelagt for mennesker med begrænset sprog og/eller hukommelse.
  Læs mere

Formidling af viden/tips

Til sidens top


Kvinden bag

Johanne er mit navn. 51 år, opvokset i Vestjylland, men bosat i Odense siden 1985. En baggrund som danskunderviser for voksne samt tekstforfatter, redaktør og korrekturlæser på freelancebasis. Indehaver af Skriverhuset siden 2007. De første to år stod den fortrinsvis på tekstforfatning for virksomheder, men derefter kom en helt anden genre til: livshistorierne. I dag er livshistorierne det eneste, jeg beskæftiger mig med i Skriverhuset.

Det vil sige … det sker også, at fantasien løber af med mig. Jeg er bange for, at det er børnene, det går ud over. Krimien ”To dage i november” kan lånes på landets biblioteker, og det samme gælder letlæsningsbøgerne “Sille går sin vej” og “Sille og tante Carla”, der udkom ved Forlaget Carlsen i 2013.

Det var den korte version af historien om mig. Læs evt. Derfor arbejder jeg med livshistorier


Til sidens top


Kunder har sagt

Hver gang jeg læser min livshistorie, bliver jeg glad og rørt. Den er så godt skrevet, og du har virkelig ramt tonen, følelsen og stemningen i mine minder. Det er en stor glæde for mig, at mine børn kan få historien, når de bliver ældre. Det giver mig ro at tænke på. Du spreder glæde, Johanne.
Astrid Nørgaard Steen

Johanne lytter og spørger på en måde, så man glemmer alt om, at det er et interview. Hun har en utrolig indfølingsevne og bevarer samtidig overblikket. Mine fortællinger er på flotteste vis sat sammen til en meningsfuld helhed med hendes evne til at finde den røde tråd og sætte ord på det, jeg gerne vil udtrykke. Johanne har sjælen med i det, hun laver. Og så gør det jo ikke noget, at hun er livlig og har humor.
Vibeke Gøttler

Du har ramt plet. Det er det eneste, jeg kan sige. Jeg kunne jo fortælle mange flere historier fra mit liv, men den historie, du har skrevet, rummer essensen af min barndom og ungdom. Det er en historie, jeg er glad for at kunne give videre til mine børnebørn og de oldebørn, der kommer en dag. Jo, det er meget værd.
Hans Bruus

Det er noget helt særligt at få sat ord på sin livshistorie. Det har i hvert fald åbnet mine øjne for nogle sammenhænge og nogle ressourcer i mig selv, jeg ikke tidligere har været så opmærksom på. En ubetinget god oplevelse.
Ditte, der ikke ønsker sit efternavn offentliggjort

Den livshistorie, du skrev for vores far, har betydet meget. Når vi læser den for ham, er det, som om han vågner op, og så har vi noget at snakke med ham om. Det har været meget værdifuldt for både ham og os, og så er den jo bare så godt skrevet.  Det er lige fars stemme, vi hører.
Gitte Nielsen, datter til Svend

Til sidens top


Samarbejde og inspiration

Skriverhuset anbefaler kunderne

Caroline Jessen til udtryksfulde billeder www.carolineabildjessen.dk

Historia Forlag til selvfinansieret udgivelse www.historia.dk

Anne Charlotte Mouret til smukt bogdesign www.side-1.dk

Skriverhuset samarbejder også med en række andre dygtige fagfolk.

 

Hjemmesiden er blevet til i samarbejde med bl.a.:

www.cinnt.dk

Designet er inspireret af kunstneren Bodil Lisbeth Thomsen www.bodil-lisbeth-thomsen.dk
Skriverhustets hjemmeside er inspireret af dette maleri af Bodil Lisbeth Thomsen
Til sidens top